Geplaatst door Janine

Feestelijke opening Ring-Ring & Kunstroute Fiets je Blij: zondag 16 juni 11:00 uur onderaan de Nescio

Feestelijke opening Kunstroute Fiets je Blij & pilot Ring-Ring
door wethouder Nevin Özütok
Zondag 16 juni om 11:00 uur onder aan de Nesciobrug in het Diemerpark

Kunstroute Fiets je Blij & pilot Ring-Ring verbonden
Sandra Hueber en Janine Hogendoorn hebben elkaar in oktober 2012 ontmoet. Ze raakten geïnspireerd door elkaars plannen en zijn tot actie overgegaan. Deze initiatieven hebben geleid tot ‘de kunstroute voor een blijde, vrolijke fietsbeleving’ en ‘het innovatief belonen van fietskilometers’.

Zondag 26 mei 11 uur is de feestelijke opening van beide projecten onder aan de Nesciobrug in het Diemerpark.

Kunstroute Fiets je Blij | Sandra Hueber (eigenaar BRIGHT UP)
Sandra heeft het iniatief genomen voor de kunstroute tussen IJburg en de stad. Het eerste kunstwerk is een feit dankzij crowdfunding. Kunstenares Leone Schröder beschildert het elektriciteitshuisje in het Diemerpark, alsof het is ingepakt in kadopapier van reflecterende fietsjes. Nevin Özütok onthult dit kunstwerk en geeft het startschot voor de laatste fase van Fiets je Blij. De Ooster Ringdijk wordt verblijd met belletjes in de boom en vrolijk gekleurde vogelhuisjes aan lichtmasten.
Het bedrag dient eind augustus bij elkaar gebracht te zijn (zie www.voorjebuurt.nl). Ring-Ring doneert bij het behalen van 10.000 gezamelijke fietskilometers €1.000 voor de afronding. Komt allen op de fiets naar de opening alwaar we een symbolisch rondje fietsen en de eerste Fkm al een feit zijn.

Ring-Ring erop los! – alle fietsers mogen meedoen | Burgerinitatief Janine Hogendoorn
Fietsers zijn goud waard! Fietsers leveren een belangrijke bijdrage aan hun eigen gezondheid, schone lucht, sociale interactie én een prettige openbare ruimte.
Ring-Ring beloont je voor elke fietskilometer (Fkm) die je aflegt! Met een innovatieve techniek herkent de smartphoneapp Ring-Ring al je gefietste kilometers (Fkm) automatisch. Deze Fkm tellen voor drie!

1.|IK-Fkm| De Fkm kun je per 100 inwisselen bij de aangesloten ondernemers op IJburg. Kijk op www.halloijburg.nl voor de aangesloten ondernemers en hun aanbiedingen. Eenvoudig in te wisselen met je smartphone aan de kassa.
2.|WIJ-Fkm| De gezamenlijke Fkm van, naar, op en door IJburg gaan naar buurtinitiatieven. Zo gaan de eerste 10.000 WIJ-Fkm naar de afronding van de kunstroute Fiets je Blij. Elke Fkm = €0,10
3.|TOPPERS| Elk kwartaal in DeBrug-krant een overzicht van de fietsers die het meest, het vaakst, het snelst of de langste route hebben gefietst van, naar, op of door IJburg.

Feedback, vragen, wensen, verbeteringen, tips zijn van harte welkom tijdens de pilot.

Fiets je Blij wil de fietsroute tussen het Diemerpark en de Molukkenstraat vrolijker en prettiger maken. Het is de meest gebruikte fietsroute van IJburg naar de stad. Samen met de beeldend kunstenaar Natasja van der Meer en uitvoerend kunstenaar Leone Schröder heeft Sandra Hueber verschillende vrolijke en kleurrijke kunstobjecten bedacht voor de fietsroute. Sandra Hueber is eigenaar van BRIGHT UP (www.brightup.nl).

Ring-Ring is een burgerinitiatief van Janine Hogendoorn dat van start gaat op IJburg. Speciale dank aan Sebastiaan Raaphorst van Locatienet BV voor de applicatie Ring-Ring, Joost Verhaak, Jabik de Vries voor de vormgeving, Stadsdeel-Oost, Fietsersbond, De Gezonde Stad, Amsterdam Smart City en de Brug, nieuwskrant voor Amsterdam Oost, voor het ondersteunen van dit burgerinitiatief (www.ring-ring.nu).