Geplaatst door Janine

Jaar van de Ruimte 2015 – Landmaker

Daar stond ik dan op het podium opeens tussen alle 15 landmakers en onze Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. Ongelooflijk wat een prachtvrouw en ongelooflijk aardig. Ik was op slag van slag, dat ik vergat te zeggen: “Geef de fietspaden ten minste net zoveel aandacht als onze snelwegen”. Wat een bijzondere dag en wat waren er veel leuke mensen, met goede ideeën en goede energie. Allen met de diepste wens om samen met Nederlanders van Nederland het allermooiste land te maken. De fiets staat in ieder geval goed op de agenda in het Manifest 2040 In drie rondes hebben we gesproken over de vraag: Hoe actieve mobiliteit (lopen en fietsen) vanzelfsprekend te maken. Vanuit ruimteperspectief, aangezien wij onbewust al een voorkeur hebben voor een type vervoer, vanuit de inrichting van onze publieke ruimte. En vanuit de vijf onderliggende thema’s (5 E’s) die actieve mobiliteit een duw in de rug geven.

Lees hier het interview van Jaap Huisman met landmaker Janine Hogendoorn.

Je ziet wat je ziet en wat zie je eigenlijk?