Geplaatst door Janine

AEX ontmoet de MAEX – Zinvol Toeval

 

 

MAEX-AEX

De meeste mensen kennen de AEX. Onze graadmeter van onze welvaart/ economie. 25 beursgenoteerde multinationals, die wereldwijd actief zijn en 100.000-en mensen van een baan voorzien. Het gaat om bedrijven als KPN, ING, Philips, DSM, Unilever, Ahold, Aegon en zo verder. Bijzondere werknemers van deze multinationals zijn intrinsiek gedreven om van binnenuit hun werkgever te verduurzamen. Zodat er ook een langetermijnopbrengst blijft bestaan voor hen, hun onderneming en de omgeving (onze aarde). Paul Polman (Unilever) heeft op Duurzame Dinsdag een lintje ontvangen van Mansveld voor zijn duurzame missie. ING stopt met de financiering van kolencentrales. Ahold met de uitrol van InStock tegen voedselverspilling. En KPN heeft Nico Baken. De schrijver van het bijzondere manifest: De oplossing van de crisis kost niets.

“De oplossing van de crisis kost niets” en “Nederland in 10 jaar het gezondste en schoonste land”

In 2015 kennen gelukkig ook veel mensen de MAEX. Het gaat hier om initiatieven van onderop die zorgen voor een maatschappelijke waardecreatie voor hun leefomgeving of voor hun land. De MAEX – de maatschappelijke graadmeter van ons welzijn – is officieel gelanceerd door Kracht in Nederland. Organisaties zoals Nudge, Greenwish, Transition Towns, de Veranderfabriek, Nederland Kantelt, activeren ook onze MAEX. Allen sterke netwerken, die allerlei mensen een platform bieden om hun idee, droom, diepste wens in vervulling te laten gaan. Vooral bottum-up. Bij deze netwerken is Ring-Ring® met dit visiedocument verschenen: Nederland in 10 jaar tijd het gezondste en schoonste land.

Ring-Ring® is gebouwd om te verbinden: AEX & MAEX

Ik vraag aan alle 25 AEX ondernemingen om zich te verbinden aan de MAEX met Ring-Ring®.

Het is heel simpel. 60% werkt binnen 15 Fkm van het werk. Geef een gezonde mobiliteitskeus de voordelen terug die dit verdient. Zowel voor de persoon (0,19€ reiskostenvergoeding), als de gezamenlijke fietskilometers (WIJ-Fkm’s).

Wat levert dat op? De belangrijkste op een rijtje:

  • Vitale, productieve, creatieve werknemers
  • Bijdrage aan de CO2-reductie (meetbaar en publiceerbaar)
  • Bereikbaarheid – verbetering publieke ruimte
  • Luchtkwaliteit – minder fijnstof
  • Besparing fossiele brandstof
  • Zowel maatschappelijke als financiële winst – MVO-compliant
  • Selecteer een MAEX-initiatief en draag hier aan bij (WIJ-Fkm) – hier helpen wij je bij natuurlijk

Hier hebben wij geen klimaattop voor nodig. Nederland kan dit samen bereiken. Nederland is uniek als het gaat om innovatie, creativiteit en sectoroverschrijdende samenwerking. De fiets verbindt al 5 van de 9 topsectoren aan elkaar (Health, Logistiek, Creatieve Industrie, Succesvolle Innovatieve Bedrijven en Energie). Met als 10de topsector de MAEX.

Aanmelden kan via info@ring-ring.nu of direct!

 

 

MAEX-AEX

 

MAEX-proof netwerken:

Kracht in NLNudgeTransion TownsGreenwishDe VeranderfabriekNederland Kantelt

Ring-Ring®: 2011 geboren, 2013 burgerinitiatief, 2015 sociale onderneming:

Publiekswinnaar Accenture Innovation Awards 2015 | Perfect Cities | Health & WellbeingPartner FietsCoalitieSmartCity – Innovatie RVO (link volgt) – TEDx Binnenhof nominatie Green Transport & pitchWinnaar Energieke Samenleving 2013Innovation-Expo 2016In Groene Top TreinLandmaker Manifest 2040 Jaar van de Ruimte – Partner Klimaatplein – KlimaatCoalitie

 

Één reactie op “AEX ontmoet de MAEX – Zinvol Toeval”

Reacties zijn gesloten.