Geplaatst door Janine

Nederlandse Innovatie Ring-Ring® gekozen als beste internationale oplossing in Moskou

Nederlandse Innovatie Ring-Ring® gekozen als beste internationale oplossing in Moskou

Afgelopen week vond het 33ste IASP (International Association of Science Parks and Areas of Innovation) congres plaats in Moskou. Van de 500 inzendingen zijn 50 innovaties geselecteerd om hun oplossingen voor urgente stedelijke vraagstukken te pitchen. De IASP selecteerde Ring-Ring® als beste internationale oplossing in de categorie: Preventie tegen welvaartziekten (chronic non-contagious diseases).

Ring-Ring® geeft waarde aan een gezonde mobiliteitskeus (fietsen) via een platform (inclusief een app) vanuit 5 verschillende stakeholders: zorgverzekeraar, werkgever, gemeenten, ondernemers en de mensen zelf.

Recent verscheen er een rapport dat de kosten van inactieve leefstijl inmiddels wereldwijd 67 miljard bedragen. Waarvan een deel een negatief effect heeft op de economische ontwikkelingen.

In Nederland neemt 50% de auto voor een afstand van minder dan 8 km. Een prima te fietsen afstand in minder dan 25 minuten. Wat tevens de aanbevolen dagelijkse beweegnorm is vanuit gezondheid. Deze win-win zien ze inmiddels ook internationaal, zo blijkt uit de prijs voor beste internationale oplossing als preventie tegen welvaartziekten.

Voor meer informatie, neem contact op!

Janine Hogendoorn

info@ring-ring.nu

www.ring-ring.nu

0655895225/ 0204221451

Twitter: @ringringfkm

 

Bronnen:

http://m.medicalxpress.com/news/2016-07-physical-inactivity-world-billion.html

www.iasp.ws

http://www.mosopenchallenge.ru/challenges

 

Foto’s

Ring-Ring_1, _2, _3

Janine neemt prijs in ontvangst van IASP International President Josep Pique

Janine doneert Nederlandse Vogue fiets aan TechnoPark Skolkovo