Geplaatst door Janine

Groene Lopers: één van de negen: De BloemenFietsroute – verbindt stad met land en ondernemers

Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam (dro) heeft recent het startschot gegeven voor het prachtige project: Fiets de Groene Lopers.
400 Fkm comfortabele fietsroutes die stad en land met elkaar verbinden, historische landschappen zichtbaar maken (oa de Stellingen), ondernemers zichtbaar maken en alle bezoekers (zowel toeristen uit eigen land, als buitenland, woonwerkverkeer en scholieren) laten genieten van deze geniale mogelijkheid.

De BloemenFietsroute (van Amsterdam naar Aalsmeer) is de eerste waarvan het concept wordt getest. De acht andere prachtige routes in alle windrichtingen zullen hopelijk volgen. Dat zal mede afhangen van de medewerking en het enthousiasme bij andere partijen, zoals ondernemers, organisaties, overheden en bewoners. Een tiende route richting het Twiske is bij de bijeenkomst voorgesteld.

Meer info vindt u in deze prachtige folder: Groene Lopers: BloemenFietsroute

Wat kan Ring-Ring toevoegen:

  • SMART CITY: Waar fietst men precies en Wanneer? Doelgerichte aanpak routeverbetering voor doorstroom en veiligheid. Via een open data platform kan iedere geïnteresseerde hier zijn voordeel mee doen.
  • LOCATION BASED SERVICES: ondernemers naast de route worden automatisch zichtbaar via location based services. Zij kunnen in ruil voor 100 Fkm een eigen voordeel teruggeven aan de fietser.
  • TOERISTEN (GO where the locals GO) : Zij krijgen de routes zichtbaar op hun smartphone met de cultuurhistorische plaatsen en ondernemers (waar te overnachten, even te relaxen en te eten en voor andere leuke herinneringen).

Iedereen is welkom om ervoor te zorgen dat deze prachtige routes draagvlak krijgen. Door gesprek aan te gaan met potentiële gebruikers, ondernemers langs de routes, gemeenten, provincie, stadsdelen, de FietsersBond, Cultuurcompagnie, Holland Marketing, VVV hopen we dit draagvlak te vergroten.

Neem contact op met Wouter van der Veur of Esther Reith van dro. Gegevens staan in de folder.